torsdag 5 november 2009

Ge mig glass

Får du tag på fina lantägg tveka inte att vispa i hopp denna glass.
Gillar man Daim och gillar man glass då finns det risk för…

Detta recept har jag fått ifrån en ”bondmora” från Närkeslätten. Hemligheten med glassen är äggen. Du behöver inte en glassmaskin för att göra denna. Glassen behöver en dag i frysen innan du kan servera.

Serveras med en espresso och en grappa! (om man vill).

Recept:
Vispa ihop i en bunke för sig,
4 äggulor av högsta kvalité.
1 dl socker. (Går att byta ut mot rörsocker/muscovado)

Vispa i en bunke för sig,
4 dl vispgrädde. (Jag brukar använda mellangrädde 20-27%)
När grädden är fluffig tillsätter du,
1 msk sirap
1 tsk vanilj socker
1 krossad dubbel daim.

Rör i ”smeten” från äggulorna och sockret till bunken med grädden och övriga ingredienser och rör om blanda väl. Blanda ner allt varsamt. Viktigt att luften är kvar i glassen och att allt blandas runt.

Häll i allt i en bunke (ca 1,5l) som har lock. Jag gillar Hammarplast låd serie med lock. Finns i olika storlekar och är kanon bra.

Lycka till och smarrigare än så blir det inte!
/Kramtur

1 kommentar: